El president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, anuncia l’organització d’una trobada internacional d’Observatoris contra la LGTBI-fòbia a Barcelona al maig

Ginebra (Suïssa), dilluns 23 d’octubre de 2017. El president de L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, s’ha reunit amb el director executiu de l’Associació Internacional de Lesbiana, Gais, Transsexuals, Bisexuals i Intersexuals (ILGA), Renato Sabbadini, per traslladar la falta de sancions de la Llei 11/2014. Rodríguez ha reiterat novament que “l’absència del règim sancionador que ja està redactat, trasllada a la societat el fals missatge que la LGTBI-fòbia podria arribar a ser gratuïta a Catalunya”.

Acompanyat pel responsable de l’oficina de denúncies, Tom Mansilla, i el responsable de premsa de l’OCH, Jose Cuadrado, Eugeni Rodríguez ha valorat positivament la reunió i l’interès del director executiu de la ILGA sobre el treball de l’Observatori. En aquest sentit, ha volgut destacar que “l’itinerari actual que segueix l’OCH és comunicar a la Direcció General d’Igualtat totes les incidències recollides”però que “en cap cas s’informa del procediment o seguiment dels casos reportats”. Per això, ha volgut posar en valor la recomanació del Síndic de Gruges que “l’Observatori hauria de ser part interessada en els procediments sancionadors administratius”.

Finalment, el president de l’Observatori ha anunciat que “l’OCH està treballant en l’organització d’una trobada internacional d’Observatoris Contra la LGTBI-fòbia a Barcelona per al mes de maig”, i que “serà el primer de les seves característiques al món”. A més, “l’esdeveniment comptarà amb el suport de la FELGTB i serà un espai on poder posar en comú les diferents metodologies a l’hora d’abordar la LGTBI-fòbia”.


L’Observatori Contra l’Homofòbia se reúne con la ILGA en Ginebra para trasladar la falta de sanciones de la Ley 11/2014

El presidente del OCH, Eugeni Rodríguez, anuncia la organización de un encuentro internacional de Observatorios contra la LGTBIfobia en Barcelona en mayo

Ginebra (Suiza), lunes 23 de octubre de 2017. El presidente de L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya, Eugeni Rodríguez, se ha reunido con el director ejecutivo de la Asociación Internacional de Lesbiana, Gais, Transexuales, Bisexuales e Intersexuales (ILGA), Renato Sabbadini, para trasladar la falta de sanciones de la Ley 11/2014. Rodríguez ha reiterado nuevamente que “la ausencia de la puesta en marcha del régimen sancionador que ya está redactado, traslada a la sociedad el falso mensaje de que la LGTBI-fobia podría llegar a ser gratuita en Cataluña”.

Acompañado por el responsable de la oficina de denuncias, Tom Mansilla, y el responsable de prensa del OCH, Jose Cuadrado, Rodríguez ha valorado positivamente la reunión y el interés del director ejecutivo de la ILGA sobre el trabajo de l’Observatori. En ese sentido, ha querido destacar que “el itinerario actual que sigue el OCH es comunicar a la Direcció General d’Igualtat todas las incidencias recogidas”pero que “en ningún caso se informa del procedimiento o seguimiento de los casos reportados”. Por ello, ha querido poner en valor la recomendación del Síndic de Gruges de que “l’Observatori debería ser parte interesada en los procedimientos sancionadores administrativos”.

Finalmente, el presidente del l’Observatori ha anunciado que “el OCH está trabajando en la organización de un encuentro internacional de Observatorios Contra la LGTBI-fobia en Barcelona para el mes de mayo”, y que “será el primero de sus características en el mundo”. Además, “el evento contará con el apoyo de la FELGTB y será un espacio donde poder poner en común las distintas metodologías a la hora de abordar la LGTBIfobia”.